Kvalitní kavárna Opava

Máte rádi kávu? A děláte si kávu pouze doma, nebo si dáváte kávu v automatech, či navštěvujete kavárny? V kavárně vás sice káva vyjde podstatně dráže než doma, na druhou stranu se můžete těšit na velký výběr a profesionální přípravu kávy.

Kavárna v Opavě

Ve většině kaváren nenabízejí jen kávu, ale také mnoho jiných teplých i studených nápojů, alkoholické i nealkoholické nápoje, likéry, vína a další. V kavárně si většinou můžete dát také sorbet, pohár, snídaňové či denní menu anebo chutný sladký dezert. Kvalitní kavárna vám toho nabídne spoustu a v prvotřídní kvalitě.

Kvalitní kavárna v Opavě

Většinou platí, že do kavárny nejčastěji zavítáme právě kvůli své oblíbené kávě. Stalo se vám však, že jste při výběru kávového nápoje nevěděli, co se pod kterým názvem přesně skrývá? Kávových nápojů je mnoho a není žádnou ostudou, že neznáte všechny. Pojďme se nyní podívat na ty, které se v nabídce kvalitních českých kaváren objevují nejčastěji, ať příště víte, co z čeho vlastně vybíráte:

Espresso

Espresso je typ kávového nápoje, ze kterého vychází množství dalších káv. Espresso se podává v malém šálku a jde o poměrně silnou kávu, kdy na 30 mililitrů vody se používá 7 gramů kávy. Příprava v kávovaru by měla trvat maximálně 30 vteřin. Horká voda pod tlakem proteče mletou kávou, takže v šálku se na dně žádná sedlina neobjeví, neboť mletá káva zůstane v kávovaru.

Pokud si objednáte Espresso Dopio, nedostanete nic jiného než Espresso ve dvojité dávce (14 gramů kávy na cca 60 mililitrů vody).

Ristretto

Méně známé Ristretto je ještě silnější než Espresso. Způsob jeho přípravy a množství mleté kávy je stejný, avšak voda se nechá kávou protékat jen 18 vteřin, takže jí do šálku nateče méně, zato však ten nejsilnější počáteční extrakt. V šálku tak dostanete jen okolo 15 až 20 mililitrů velmi silné kávy, což stačí asi na dva loky. Přesto vás tato porce díky své koncentrovanosti náležitě vzpruží. Ristretto je nejoblíbenějším kávovým nápojem v Itálii.

Lungo

Lungo je vlastně Espresso, které je zředěné horkou vodou tak, aby jeho chuť byla mírnější. Některé kavárny nabízejí Lungo již hotové, v jiných vám při objednávce Lunga donesou Espresso s konvičkou horké vody, aby jste si mohli Lungo připravit dle vlastních chutí.

Cappuccino, Latté

Cappucino je další kávový nápoj, který vychází z Espressa. Cappuccino je vlastně Espresso s mlékem – pouhá jedna pětina šálku je tvořena Espressem, dvě pětiny pak tvoří horké mléko a zbylé dvě pětiny našlehané mléko, aby bylo Cappuccino krásně jemné a krémové.

Latté je pak obdoba Cappuccina, která se připravuje z Lunga a našlehaného mléka.

Machiato, Latté Machiato

Caffé Machiato je Espresso zjemněné jednou lžící našlehaného mléka zatímco Latté Machiato je tvořeno přibližně půl na půl Espressem a našlehaným mlékem.

Mocca

Mocca je vlastně také Espresso, které se ale nedělá v kávovaru. K přípravě Moccy potřebujete tradiční konvičku zvanou bialettca.

Frappé

Frappé je ledová kávová pěna, která se pije pro osvěžení především v horkých dnech.

Turecká káva

Turecká káva se tradičně připravuje ze dvou lžiček mleté kávy v malé konvičce zvané džezva, která se postaví do nádoby s pískem. Nádoba s pískem stojí na plameni a kávu tak nezahřívá plamen ale rozpálený písek. Káva se s vodou smíchá za studena a pak se džezva zaboří do horkého písku. Když se káva začne vařit tak že téměř přeteče, konvička se na okamžik odstaví a pak se dá znovu do písku. Celkem se takto nechá káva krátce povařit čtyřikrát a poté se podává.

Irská káva, Alžírská káva

Pravá Irská káva by se měla sladit třtinovým cukrem, zalít panákem irské whisky a navrchu ozdobit čerstvou šlehačkou. Oproti tomu do Alžírské kávy se přidává vaječný likér.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id20394 (magazinopava.cz#11)


Diskuze a zkušenosti

Kendys | 23.10.2013 13:32
Re: Kvalitní kavárna Opava Kavárna vyfadá luxusně aj podle té kávy. Určitě zajdu.

Pája | 05.11.2013 09:31
Re: Kvalitní kavárna Opava Kavárna je super, výborná káva a obsluha :)))

Anonym | 07.11.2013 11:30
Re: Kvalitní kavárna Opava Určitě doporučuji kavárnu v Opavě. Byl jsem velice spokojený.

Petra | 20.11.2013 20:19
Re: Kvalitní kavárna Opava Také doporučuji:)Je to má oblíbená kavárna v Opavě:) Příjemná obsluha a nádherné prostředí:)

Tomáš | 07.01.2014 14:37
Re: Kvalitní kavárna Opava Děkuji za doporučení, nejlepší kavárna v Opavě co znám.

Hanka | 29.01.2014 23:38
Re: Kvalitní kavárna Opava Perfektní kavárna pro toho, kdo si chce udělat pěkné odpoledne ;-)

Radim K. | 22.04.2014 15:04
Re: Kvalitní kavárna Opava Naprostá spokojenost, káva je výborná!


Přidat komentář


Dále by Vás mohlo zajímat